איך למצוא חברים ולבנות רשת חברתית ברילוקיישן?
אני יודעת שרוב האנשים דואגים בעיקר מהפן החברתי כשחושבים על רילוקיישן – תחושת הלבד, הריחוק מהמשפחה והחברים מהבית. האמת שגם אני הייתי מודאגת מזה לפני המעבר, אבל בגלל שזה משהו שדאגתי ממנו, שמתי לי למטרה לרכוש חברים ולא להתבודד, כמו שלפעמים אני נוטה לעשות ולאט לאט הצלחתי להכיר חברים חדשים שהפכו לחברים ממש טובים. כמובן שגם חלק מהחברויות לא החזיקו מעמד אבל יש כאלה שרק התחזקו עם הזמן והפכו להיות כמו משפחה בשבילנו פה.
רשתות חברתיות
ברגע שעברנו לקפריסין מצאתי קבוצת אימהות בפייסבוק בלימסול, ושם מיד פירסמתי פוסט שסיפרתי בו על המעבר ללימסול עם תינוקת בת שנה וחצי, ושאשמח לפגוש אימהות עם ילדים בגילאים דומים. ככה כבר בהתחלה הצלחתי להכיר כמה חברות.
מצאתי גם קבוצה של יזמים ונוודים בקפריסין ובדקתי אילו מפגשים יש שאוכל אולי להשתתף בהם, כדי להכיר אנשים נוספים.
גני משחקים ומשחקיות
היתרון בלעבור עם ילדים הוא שדרכם אפשר להכיר יותר בקלות חברים חדשים. ילדים הרבה יותר חברותיים ופחות ביישנים, הם ניגשים לילדים אחרים, וככה אפשר לדבר עם הורים אחרים בלי מבוכה. בכל פעם שראיתי שמאיוש משחקת עם ילד או ילדה ושיש בינהם חיבור טוב אז ניסיתי לדבר עם ההורה (גם אם זו האמא או האבא) ואם ראיתי שהשיחה זורמת, ביקשתי את הטלפון כדי שנוכל להיפגש שוב לפליידייט.
מסגרות חינוכיות
כמה חברים טובים שלנו הכרנו בזכות המסגרות של הבנות. כשמאיה היתה קטנה אז ההכרות היתה בזכות ימי הולדת שהוזמנו אליהם מהגן או בזכות מפגשים אקראיים עם אמהות באיסופים מהגן אבל כשמאיה גדלה היא בעצמה אמרה לי עם אילו ילדים היא מסתדרת בגן ואני שלחתי הודעה בפרטי לאותה אמא של הילד.ה כדי לשאול אם תרצה להפגש למפגש פליידייט אחרי הגן. היו אימהות שזרמו יותר והיו כאלה שפחות אבל לאט לאט הכרנו ככה יותר ויותר חברים וזה גם חיזק את הקשר של מאיה עם הילד.ה בזכות כל המפגשים.

הרצאות מפגשי נטוורקינג
כל פעם שראיתי שיש הרצאה או מפגש הקשור לנטוורקינג, הלכתי. אמנם לא פשוט למצוא כאלה אירועים באנגלית בקפריסין, אבל הצלחתי למצוא כמה, ושם פגשתי חברות טובות. לרוב ההרצאות נחשפתי בזכות פרסומות שהוצגו לי באינסטגרם ולכן אני מאוד מאמינה ברשתות החברתיות למציאת הרצאות, מפגשים ואירועים מעניינים.
קבוצת פילאטיס מים לנשים בהריון
כשהייתי בהריון היה לי חשוב מאוד למצוא חוגים להריוניות, כי ככה גם בתל אביב הכרתי חברות בהריון, ואחר כך ביליתי יחד איתן בחופשת לידה. מצאתי קבוצת פילאטיס בים, שם התחברתי לכמה בנות, ואחרי הלידה הקמנו קבוצת וואטסאפ. כל פעם הוספנו עוד בנות חדשות, וככה נפגשנו המון במהלך החופשת לידה.
קהילה ישראלית
למי שחשוב להתחבר לקהילה הישראלית, זה מאוד פשוט. יש קבוצות וואטסאפ של משפחות שגרות בקפריסין (לכל עיר יש את הקבוצה שלה). הכי פשוט זה לפנות לבית חב"ד. הם מכירים את כל הקבוצות ויש מפגשים בחגים ופעילויות לילדים דרכם, וזה מקל על ההיכרות, במיוחד בהתחלה.
טיפים
- כן, זה קצת מביך לבקש מספר טלפון מהורה שלא מכירים, אבל החלטתי שאני יוצאת מאזור הנוחות ומנסה להכיר חברים לי ולמאיה בלי להתבייש. יש כאלה שהפכו לחברים הכי טובים שלנו, ויש כאלה שפחות זרם, אבל לפחות ניסיתי.
- לי היה חשוב להכיר חברים מכל העולם ולא להתמקד רק בישראלים, למרות שזה הכי קל. כי בסוף עברנו לארץ אחרת גם בשביל חוויה והרפתקה, ומבחינתי להכיר אנשים שונים מתרבויות שונות, ממקומות אחרים בעולם – זה מרתק ומעניין. אני יודעת שלא כולם ככה ולחלק חשוב יותר להכיר חברים מהקהילה הישראלית וזה גם לגמרי בסדר. פשוט תשאלו את עצמכם אם אתם עושים את זה רק כי זה קל יותר או כי באמת אתם הרבה יותר מתחברים לישראלים ולא לאנשים ממדינות אחרות.
- לקחת את זה בקלות ולא להילחץ. ברור שזה חשוב להכיר חברים חדשים, אבל זה דבר שלוקח זמן, ולא תמיד מתחברים ישר לאנשים שמתאימים לאופי שלנו. אז להבין שזה תהליך שלוקח זמן, וזה לא קורה ברגע.
- אני חושבת שהכי חשוב זה לצאת מאזור הנוחות. אם כבר עשיתם את הצעד של לעבור לארץ אחרת – שזה הצעד הכי קשה – כל יציאה מאזור הנוחות תפגיש אתכם עם אנשים שעשו את אותו צעד כמוכם.