לידה בקפריסין

את בתי הבכורה, מאיה, ילדתי בישראל בבית החולים איכילוב בתל אביב. בהשוואה לסיפורים ששמעתי מחברות על חוויות הלידה הראשונות שלהן, אפשר לומר שהחוויה שלי הייתה יחסית סבירה, אבל היא עדיין לא הייתה פשוטה. עברתי זירוז לידה שנמשך שלושה ימים, ובסופו של דבר קיבלתי אפידורל ופיטוצין. מאיה נולדה בשבוע 41+5, וכשהיא יצאה כבר הרגשתי מותשת לחלוטין. למזלי, הייתה איתי דולה שתמכה בי בחדר הלידה ועזרה לי להירגע, אבל התחושה הכללית בבית החולים הייתה שאני חלק ממפעל שבו מחכים רק שאסיים ללדת ואפנה את המיטה בחדר הלידה.

עוד לפני שעברנו לגור בקפריסין, ידעתי שנרצה להיכנס שוב להריון, ולכן היה לי ברור שהלידה הבאה שלי תהיה בארץ זרה. זה היה שינוי גדול ומעט מלחיץ, אבל לפני המעבר שוחחתי עם כמה נשים שילדו בקפריסין, וכולן תיארו חוויה חיובית ורגועה. זה הרגיע אותי מאוד, הן בנוגע למעבר עצמו והן בנוגע ללידה הצפויה.

בקפריסין, הגינקולוגית (או הגינקולוג) המלווה אותך במהלך ההריון היא גם זו שמיילדת אותך בלידה עצמה. בעיניי, זהו יתרון משמעותי, שכן יש לך ודאות לגבי מי יהיה לצידך ברגעים האלה, ואת יכולה לסמוך עליה ולהרגיש שהיא מכירה אותך ואת ההריון שלך. מקום הלידה נקבע בהתאם לבית החולים או לקליניקה שבהם הגינקולוגית עובדת. במקרה שלי, הלידה התקיימה בקליניקה קטנה ואינטימית שנמצאת קרוב לבית שלנו. כשהגעתי עם צירים, הייתי בין הנשים היחידות שם, ושתי האחיות שליוו אותי סייעו לי בתרגילים להפחתת כאבי הצירים.

בחרנו לקחת חדר פרטי עם שתי מיטות, בעלות של 150 יורו ללילה, וזה היה שווה כל שקל . רומן היה לצידי לאורך כל התהליך, והאחיות היו מקסימות – הן נכנסו כל הזמן לבדוק מה שלומי ולוודא שאני מרגישה בנוח ועשו איתי תרגילים על כדור פיזיו כדי להקל על כאבי הצירים. 

כשהגעתי לפתיחה של 8 ס"מ, הורידו אותי לחדר הלידה. הגינקולוגית שלי הגיעה, יחד עם רופאת הילדים שבחרנו מראש לבדוק את התינוקת מיד אחרי הלידה. בקפריסין ההורים יכולים לבחור את רופא הילדים שילווה את התינוק כבר מההתחלה, ובמקרה שלי זו הייתה אותה רופאה שטיפלה במאיה. היא הייתה מדהימה, וגם יועצת הנקה, מה שהיה לי חשוב מאוד כי רציתי להניק מיד אחרי הלידה ולדעת שיש מישהי שתתמוך בי ותאפשר את זה.

ילדתי את סופי בלידה טבעית, ללא אפידורל. אחת האחיות אפילו צילמה אותנו אחרי הלידה, וזה הפך למזכרת מרגשת במיוחד.

לאחר הלידה הרופאה בדקה את סופי ואז עברנו לחדר שלנו והזמנו בוולט סושי 🙂 והאמת שהרגשתי כמו במלון בוטיק כי כל הזמן הזמנו אוכל ושתייה מוולט וקיבלנו את ההזמנה לקבלה ליד החדר. 

יכול להיות שגם אם הייתי בארץ אז הלידה הייתה קורית מהר ככה, כי זו הייתה הלידה השנייה שלי, אבל אני מרגישה שהרוגע והביטחון שקיבלתי מהגינקולוגית ומהאחיות שסבבו אותי השפיעו מאוד על החוויה הכללית.

הגינקולוגית שאני הולכת אליה נקראת מריה מקליניקת The Fetal Medicine Centre Ltd בלימסול.

רופאת הילדים היא אלי סיאמה Elli Siama ממרפאת Iliachtida

עלויות לידה בקפריסין

אם אתם זכאים לשירותי מערכת הבריאות הציבורית של קפריסין (GESY – General Healthcare System), עלויות הלידה יהיו נמוכות מאוד, מכיוון שרוב ההוצאות מכוסות במסגרת המערכת. התשלום העיקרי שעלול לחול הוא עבור חדר אשפוז – למשל, חדר פרטי עם שתי מיטות, כמו שבחרנו, עלה לנו 150 אירו ללילה.

אם אינכם זכאים ל-GESY, ייתכן שהביטוח הפרטי שלכם יכסה את עלויות הלידה. במידה ואין לכם כיסוי ללידה גם דרך ביטוח פרטי, העלות הצפויה תעמוד על כ-4,000 אירו ללידה בבית חולים פרטי.

לידה בבתי החולים הציבוריים – מתי יש צורך לנסוע לניקוסיה?

נשים בהריון עשויות להישלח ללדת בבית החולים המרכזי Makarios Hospital בניקוסיה במקרים הבאים:

  • לידה מוקדמת (לפני שבוע 32) – זהו המרכז היחיד בקפריסין עם מחלקת טיפול נמרץ לפגים ברמה גבוהה.
  • הריון בסיכון גבוה – במקרים של סיבוכים רפואיים אצל האם או העובר, כמו רעלת הריון חמורה, שליית פתח, או סוכרת הריונית לא מאוזנת.
  • הפניה רפואית מיוחדת – כאשר הרופא מזהה צורך בציוד רפואי מתקדם או מומחים שאינם זמינים בבתי חולים ציבוריים אחרים בקפריסין.

אם ההריון תקין, ניתן ללדת בבתי החולים הציבוריים בערים לימסול, לרנקה או פאפוס, בהתאם למקום מגוריכם.

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *